Amit már régóta mondok egy svájci kutatási eredmény alapján, most az osztrákok is megerősítették, összefoglalva a mobiltelefon használatával kapcsolatos ártalmakat. Vajon a mobiltelefon-árusító helyeken hányan tudnának felvilágosítást adni a mobiltelefont vásárlóknak?

Nem kell eldobni a mobilt, harmonizálni kell, és csak a legszükségesebb esetben és a legrövidebb ideig használni.

Tartsuk mindig távol a testünktől. Legyen lehetőleg bőrtokban és táskában. A vezeték nélküli headset a lehető legártalmasabb, mert a mobil és a fülön lévő készülék között is van rádióhullámos összeköttetés. Ha ilyen ember áll mellettem a metrón vagy a villamoson, messze elmegyek tőle.

Hamarosan összefoglalom a mobiltelefonálás ártalmait, veszélyeit, és egy bővebb írásban fogom közreadni.

A Bécsi Orvosi Kamara aranyszabályai a mobilozáshoz

1. 16 év alatti gyerekek ne használjanak mobiltelefont!
2. Csak sürgős esetben, rövid ideig telefonáljunk mobillal!
3. Ne hordjuk a telefont zsebben, és a gyerekek ne sms-ezzenek a pad alatt, mindkét esetben negatívan befolyásolódhat a termékenység!
4. Sms-küldéskor tartsuk magunktól távol a készüléket!
5. Éjszakára kapcsoljuk ki a készüléket, ha mégis bekapcsolva hagyjuk, ne maradjon a fejünk közelében!
6. Járműveken (autó, busz, vonat) ne telefonáljunk, mivel ilyenkor a készülék nagyobb teljesítménnyel sugároz!
7. Nem ajánlott a mikrofonos fejhallgató, mivel a kábel gyakran antennaként továbbítja a jeleket. 8. Ne játsszunk a mobilon!
9. A kapcsolásig ne tartsuk a készüléket a fejünkhöz!
10. Telefonáláskor távolodjunk el pár méterre a többiektől, mert őket is sugárzás éri!
11. Ha keveset telefonálunk, kisebb a mobiltelefon-átjátszóktól induló sugárzás mértéke is.
12. Csak kábelen keresztül internetezzünk, tartózkodjunk az UMTS és WLAN mobilkommunikációs rendszerektől.

(Forrás: Igazságügyi Szakértő című szaklap, 2007. június, 17. old.)

Az USA-ban már pert vesztettek a gyártók, és ott az új készülékek dobozára kívülről rá van írva apró betűkkel, hogy a mobiltelefon okozta egészségügyi károsodásokért a gyártó semmiféle felelősséget nem vállal. Így nem lehet beperelni a gyártót, mert felhívta a veszélyre a figyelmet.

Sokszoros a veszély, ha beszéd közben mozgunk!

Más dolog, hogy az apró betűs feliratot csak kevesen olvassák el, a dobozt pedig a kicsomagolás után kidobják, s többé nem is találkoznak az ártalmakra figyelmeztető felirattal. A gyártókat pedig felelősség nem terheli, mert ők „megmondták”, hogy veszélyes a mobil, amely bekapcsolt állapotban 2 másodpercenként ad egy egészségre igen káros, kódolt digitális jelet a szolgáltató felé, hogy az adott készülék be van kapcsolva.

Ha beszélünk és beszéd közben mozgunk vele, akár az ezerszeresére (!) is növelheti a teljesítményét a kezünkben tartott, általam csak bunkofonnak nevezett, agysejtirtó, agymelegítő, a vér- és a nyirokkeringésnek, a szervezet víztartalmának és vízstruktúrájának ártó, kézi készülék.

Egy ilyen ártó hatás után – a beszélgetés időtartamától függően – 20 perctől 4 óráig is tarthat az az idő, mire ismét helyreáll a szervezet megszokott, egészséges állapota, de csak akkor, ha közben nincs bekapcsolva a készülék, nincs beszélgetés vagy sms küldés.

Bekapcsolt állapotban ugyanis folyamatos az ártó hatás, ha a közelünkben mobiltelefon van.
Még a másé is árt, ha közel vagyunk hozzá. (Például ha vonaton utazunk, és közben az utastársaink körülöttünk mobiloznak, fokozott ártalomnak vagyunk kitéve – a szerk.)


Néhány új rákbetegség is megjelent

Ideje lenne már itthon is felhívni a veszélyekre és az egészségügyi károsodásokra a figyelmet.
A mobilozás elsősorban leukémiát, nyirok-, bőr- és agyrákot okoz, de már megjelent néhány olyan tumorféleség is, ami korábban, a mobiltelefon megjelenéséig nem létezett az emberiség történelmében: a koponyacsontvelő-rák, a nyúltagyrák, a szemrák és a hallócsontrák!

Hát így dőljön be az ember a sok WAP és egyéb akciós reklámoknak.
Persze jól jár az egészségbiztosító és a nyugdíjfolyósító, meg a temetkezési vállalkozók, de a legtöbbet a mobiltelefon-gyártók, -szolgáltatók és a gyógyszergyártók „kaszálnak”!


Weixl-Várhegyi László mérnök-radiesztéta,
bioenergetikus,
fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta,
természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja.

Nincsenek megjegyzések: