2004. december 5-i népszavazás - kampányvideó

Bocskai István fejedelem intelme 1606-ból:

"Meghagyom, szeretettel intvén mind az erdélyieket és magyarországi híveinket az egymás közt való szép egyezségre, atyafiúi szeretetre. Az erdélyieket, hogy Magyarországtól, ha más fejedelemségek alatt lesznek is, el ne szakadjanak. A Magyarországiakat, hogy az erdélyieket el ne taszítsák, tartsák őket atyafiknak, vérüknek."


Prof. Dr. Bokor Imre emlékezése:

A népszavazás során a nemzet- és magyarság ellenes kormány aktív ellenpropagandájának köszönhetően az „Igen” szavazatok kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy a külhoni magyarság magyar állampolgársági státuszának kérdésével (elbírálásával) a parlament plenáris ülésén foglalkozzanak.
A világ közvéleménye megdöbbenve vette tudomásul a népszavazás eredményét, és (nem ismerve az itteni politikai viszonyokat) mélységesen elítélte a magyarokat, akik saját testvéreiket is cserbenhagyták.
Hatalmasat zuhant a magyarok presztízse a külföldiek szemében, azoké a magyaroké, akik évtizedeken át konzekvensen elutasították a trianoni békediktátumot, és egy Igen szavazat bejelentésére sem voltak képesek, hogy enyhítsenek a szülőhazájuktól megfosztottak helyzetén.
Kétségtelen, hogy a presztízsünk visszaszerzése, és honfitársaink könnyeinek letörlése sok időt igényel, de minden lehetőt megteszünk a cél érdekében. Abban is bízunk, hogy "gyászmagyarjaink" is elnyerik méltó büntetésüket, ha van szégyenérzetük és egy szikrányi lelkiismeretük, akkor eddig is lehettek álmatlan éjszakáik. Ha van!?

forrás: http://www.sokkaljobb.hu/content/eml%C3%A9kezz%C3%BCnk-2004-december-5-%C3%A9re

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Erdekes dokumentumok. Koszonjuk a kozzetetelet.