Horvátországban járatja le a magyar színházat Alföldi



Erről van szó - igen, egy ilyen alak lehet a Nemzeti Színházunk főigazgatója 2010 Magyarországán

Alföldi Róbert, a budapesti Nemzeti Színház főigazgatója Arisztophanész komédiáját, a Lüzisztratét rendezi a fiumei Ivan Zajc Horvát Nemzeti Színházban.

A premiert szombaton tartják, annak ellenére, hogy az INA horvát olajtársaság megvonta a támogatást az előadástól annak beteges plakátja miatt.

A bemutató nagy nyilvánosságot kapott a horvát sajtóban, amely az előadás plakátjára is felhívta a figyelmet: a Magyar Ádám és Szabó Árpád által jegyezett plakáton ugyanis - Alföldi Roberta legnagyobb gyönyörűségére - egy kerek tortácskára helyezett rózsaszín marcipán fallosz látható.
A homoerotikus plakát, amely városszerte hirdeti a bemutatót, arra indította az INÁ-t, hogy megvonja szponzori támogatását az Arisztophanész-előadástól .

1 megjegyzés:

samsara írta...

Úgy látom: metélt.
Annyira függővé válhata /-tak
ezen adalékanyagokkal föltámasztott fütyitől, hogy má' a közszeméremsértésre vonatkozó törvényt is semmibe veszi/k.
A megoldás: beperelni az előbbi alapján, hátha meg lehet még vágni valamivel az üres államkasszát /ill. adózó népét.
Nem is vagyok kíváncsi: melyik értelmesb dologtalan érdekkör valamiből, ill. az említett heyrül azér' mégiscsak jól finanszírott ügyvédi (munka)közösségi fogja +tenni. Úgyis csak nekik lesz belőle +osztott hasznuk.
Vagy mit szólnának - megint csak egyéb fontosb s hasznosb dolog híján - egy országos bojkott +szervezésihö'? Addig se kén' más piszkosb munkát végezni.