Kárpátaljáról

Egy hozzászólás, amely inkább híradás, egyben pedig kérés is.

"Kedves mindenki

Községünkben először, de lehet Kárpátaljai szinten is először, volt egy rendezvény sorozat. „A magyar önazonosság tudat felélesztése és ápolása” négy nap négy rendezvény
1. A csodálatos magyar nyelvünk.
2. A Kárpát medence sajátosságai természetes adottságai.
3. A Magyar őstörténet.
4. A Magyarországi privatizáció. Háború a Nemzet ellen
50-55 perces filmek Kis Dénes, Szántai Lajos, Géczy Gábor, Varga Tibor, és nem utolsó sorban Wass Albert író költő, és még sokan mások voltak a kis filmekben előadók, vetítés után fórúm, megbeszéltük a látottakat.
Az első nap után volt egy pár tanár ki 10 körömmel védte a „fin-ugristákat” De hála istennek a többség ki állt a mi igazunk a mi meglátásunk mellet. Nagyon megható volt, ott szinte mindenki sírt, befejezni nem akarom, még nem tudom, hogy de valahogy folyatni szeretném, és vírusként terjeszteni a környező falvakban. Ezt egy kis lelki felemelő két írom, és nem dicsekvés ként.
Most viszont lenne itt egy javaslat, ha tudnátok el jutatni azokhoz kik politikai vagy kulturális vagy bármilyen szinten beszél a határon kívül reked Magyarokról, mi kéjük az anyaországiakkat, hogy minket ne szólítsanak Kárpátalján élő kisebbségnek, javaslat Kárpátalján élő ős Magyar lakosság, lenne az ami jobban illene hozzánk, és ebben magyarázat nélkül bele lenne foglalva minden ami a határainkon kint rekedtekhez való hozzá állását nyilván valóvá tenne. Ezt megköszönnénk, ha valaki tud álljon ki emellett előre is köszönjük.

Ember küzdj,és bízva, bízzál."

Hozzászólás küldője:totokarl márc. 19./18:21

Hozzászólás linkje: http://postaimre.euroweb4you.eu/comment.php?comment.news.1201

Nincsenek megjegyzések: