Védjük meg a Magyar Hirlapot!



Figyelj, Feri!


Zsidó akartál lenni, nem ment.
Cigány akartál lenni, látod, mi lett belőle.
Bayer ne akarjál lenni, mert ez végképp nem fog sikerülni.

Vedd már végre tudomásul, mindegy, mit csinálsz, nem vagy sikeres. Jótékonykodhatsz is, de ez a nemzet nem szeret téged. Ha van még egy pár becsapott hülye, azokkal neked kell elszámolnod. Mi meg majd veled.
Nem veszed fel a fizetésed – mint tudjuk a szóvivődtől –, de hát miért is vennéd fel? Mit tettél érte? Nyomorba döntötted az országot.
Rosszul tervezett meg az Apró család, de hogy ennyire rosszul, ezt még ők sem gondolták volna. Mindent megkaptál, ami egy nómenklatúranemesnek jár: hitelt, titulust, rabolt villát feleséggel együtt, sőt őrző-védő fekete sereget is. Bólogatós minisztereket, a Janit, a Pistit, a Drazsét és újabban a komszomolos Erikát.
Igaz, mást nem érdemelsz, de ez mind nem lett volna baj, csak legalább egy kicsi jót tettél volna. Ezt a kicsit még mindig megteheted. Sétálj fel a Sándor-palotába, kondid, mint tudjuk és mint láttuk, megvan hozzá. Futsz te eleget. Ígérem, annyian fognak felkísérni, hogy látni fogod, mennyien nem állnak mögötted, de mégis vigyázni fognak rád, hogy felérjél. Igaz, nem a csúcsra. Egyszer ebben a "kurva" országban szerezz örömöt nekünk.

Emberek millióinak keserítetted meg eddig az életét! Tudod, mit? Még azt is elintézem neked, hogy ne kelljen a villából kiköltözni, pedig jól tudod, ez neked nem jár, csak a pápai ötven négyzetméteres kégli.
Emlékeztetlek: szerettem volna, hogy a sok fölösleges pénzedből megvásárold tőlem az utókornak a sportmúzeum részére az aranycsapat autogramos fotóját. De neked ez sem kellett. Válaszra sem méltattál, pedig sok-sok mindent ígértél.

Mára már tudom, van neked az aranycsapat helyett saját, alumíniumcsapatod: Avar – Vicsek, Mészáros, Dési – Vágó Bánó – Német P., Farkasházy, Bolgár, Orosz, P. Lendvai (az idegenlégiós). Neked ez jobb csapat, mint Puskás Öcsiék. Te őket stafíroztad ki a mi pénzünkből. Nem kerülnek majd a halhatatlanok közé, bár már ne hallanánk őket, veled együtt!

Feri, tudom, a Bayerra nagyon haragszol, mert leírta, amit te is tudsz. Betelt a pohár nálunk és nálatok is. Miközben arra utasítottál mindenkit, akit még tudsz: ne vegyék a Magyar Hírlapot. Ingyenreklámot csináltál nekünk. Hiszen akik még nem olvasták, olvasni fogják. A lap szellemiségét fájlalod, igaz, az igazság mindig fáj. Az Echo Tv maradhat? Vagy azt is be akarod tiltani?
"Nagy elődeid" a sajtószabadságot sokszor megsértették, ha egyáltalán volt akkor. Tudod kire gondolok. A nép vezérére, a kopaszra és a krumplileveses Jánosra. Feri, senki sem volt, aki azt mondja a csapatodból, ezt ne tedd, mert ez az utolsó tánc lesz, zene nélkül?

Regnálásod valóban bevonul a magyar történelembe. Békeidőben ennyi keserűséget senki nem okozott népének, nemzetének, mint te. Most már semmi más nem következhet, mint hogy rombolásod után megpróbáljuk a lehetetlent: sz…ból várat építsünk, ahol végre a nemzet a maga gazdája lehet.
A számonkérést nem úszhatjátok meg. Már nemcsak betelt, ki is csordult a pohár.


Vámos György , újságíró, műsorvezető


Ha van még miből, fizessetek elő a Magyar Hírlapra!!!

Nincsenek megjegyzések: