Mit olvas a jónép?

A kérdés megválaszolásához nem szükséges közvéleménykutatást végeznünk. Megfelelő reprezentatív mintát kapunk a metrón és egyéb tömegközlekedési eszközökön utazók populációjából való merítéssel.

A kutatás folyamata: következetesen végigolvassuk populációnk (a tömegközlekedési eszközökön utazó "olvasni tudó ember" nevű állat ) által kézbevett olvasnivalók sorát, majd ezt többször, változó időpontban megismételjük.
Módszerünk a megfigyelés, amit szúrópróba-szerűen is alkalmazhatunk.
A hipotézis szerint a sor a következő lesz: Blikk, Blikk, Metro, Paulo Coelho, Blikk, Népszabadság, Dan Brown, Népszabadság, Metro, Metro, Blikk, Blikk, Metro, és egyéb Ulpius-ház közvetítette divatregények.

A populáció egy érdekesebb rétege, akiket a kutatásmódszertan ezen ága kultúrsznob egyedeknek nevez, posztmodern irodalmat olvas, amelyek elején általában, csakúgy, mint a Blikkén, egy meztelen női alak látható, belülről pedig sok esetben hosszú, értelmet próbára tevő latin szavak és trágár kifejezések segítik könnyebben feldolgozhatóvá tenni a regényben szereplő fajtalankodás és nemi identitászavar eszmei értékét.

A "Győzike nem készített palotát döglött kutyája számára" és a "Cini megmutatja löttyedt melleit" valamint a "Bea asszony ükanyja üzent a túlvilágról" színvonalú újságcikkek zsurnalisztikai élménye és hiperkorrektsége leköti az elsöprő mentális élményre vágyó olvasók figyelmét, a kiemelkedően tehetséges, intelligens és ámulatra méltó szépségű héroszi géniuszok szellemi végtermékeiről pedig olvasni is kellemes időtöltés a szürke hétköznapokban.

A kutatás napjainkban is zajlik. Alapvető motívuma az egyenjogúság, kardja az emberi jog, hiszen célja megtalálni az olyan irodalmat, amely be- és elfogadhatóvá válik becsléseink szerint a hetvenes, hatvanas IQ-val rendelkező egyének számára is.
www.gyopar.blog.hu

Nincsenek megjegyzések: