Zombie Barbie


Mi kell a szélsőségesek gondolatmenete szerint a gyerekeknek? Jól sejtitek, ismételten egy álszent, lelepleződött tukmálásról lesz szó, azaz egy újabb olyan esetről, ahol nem sikerült triumphálnia a fonák gondolkodásmódnak, s a pénzközpontú "rohadjon meg a másik, csak profit legyen" antihumánus mentalitásnak. SzaRoncukor "for kids", guarkutyagumis babakaja, Meggyes Hoppá, Mekkdonálc kemikáliahalmaz... eddig "csak" ezek a termékek kísértettek a fogyasztói paletta gyerkőcök számára fenntartott térfelén... de most már itt van az ólmozott Barbie baba is... óh, az a mesés ifjúkor!
A kiskorú pöttömöket, a fiatal, védtelen életeket kellene leginkább megóvni a szélsőséges, pénzközpontú gondolkodásmód fenyegető közelségétől. Mégis általában ők a hülyítés elsőszámú célpontjai. Tudják jól a "marketingzsenik", hogy a gyermekek szívszorító sírásának egy szülő sem képes ellenállni... folyik is a dollárhegyekben mérhető bolondítás!
A materializmus kislányokra történő tukmálásának elsőszámú fegyvere a Barbie baba. Tudják jól amazok, hogy már egészen apró korban fel kell készíteni a majdani mintaéletvitelre (azaz a fogyasztói droid szellemiségre) a célpontba vett pöttömöt. A szingli, majd házasodása után - igazi liberális életmódot követve - elvált (otthagyta a hivatalos story szerint Kent, az "álompasit") kiszőkített képzeletmintababa lehetetlen alakjával megannyi átszenvedett, koplalással töltött napot okozott a TV-képernyőjén csüngő, modellalkatra vágyó, s nem mellesleg anélkül is csinos, ám gondolatilag elnyomott lánykáknak. A halálközelien slank, torz felépítésű babarém ezúttal pedig már ólommal a testében riogatja a gyermekeik egészségéért aggódó szülőket.

Zombie Barbie... ólom van benne, aztán mégis mozog! Mégsem ő a Sötétség Fejedelme, hanem az, aki rásózná tízezrekért gyermekeinkre ezt a mérgezést okozó játékszert...

http://torsalqvist.freeblog.hu/archives/2007/09/

Nincsenek megjegyzések: