Ne használd a szádat szemétledobónak!


Szeretettel mindenkinek!
Légy egészségesebb, és segítsd Hazánk Sorsának Jobbrafordulását!

Szokatlannak tűnik a párosítás? Egészség és Hazaszeretet?! Pedig e két fogalom együtt egy boldogabb nemzedék záloga.

Napjainkban egymást érik a médiában felröppenő élelmiszerbotrányok, a "nagy" cégek területhódításairól szóló híradások. Sokan a hírek hallatán először megrettenek, majd egy kézlegyintéssel elintézik a dolgot: "De hát, én mit is tehetnék ellenne?"

Ne használd a szádat szemétledobónak! Ne azért dolgozz egy életen át, hogy vegyszerek ("Gyógyszerek?") segítségével visszavásárold az egészséged!

Durvának találod a megfogalmazást? Talán azért, mert igaz.

Térj vissza a hagyományos élelmiszerekhez és ételekhez! Azt fogyaszd, amit a magyar föld megterem! Évszakoknak megfelelő ételeket fogyassz!

Olyan zöldséget, gyümölcsöt vásárolj, melyek földben teremnek a napfény és a víz áldásával! Tudtad, hogy ma már a legtöbb zöldséget és gyümölcsöt kőzetgyapotban infralámpa és műtrágya segítségével állítják elő? Három hét alatt hatalmas hangárokban kész a csodaszép termés. Az csak virtuális valóság, hogy sárgarépát eszel! Hihetetlennek tűnik? Pedig ez nem titkos bázisokon történik, bármikor meggyőződhetsz róla. Nem mindig a legszebb a legértékesebb!

Hogy honnan tudod, melyik termés az "igazi"? Olyantól vásárolj, aki maga termeli, például a kispiacokon az idős mamik, papik földes, göcsörtös, nem egyforma hosszúságú és vastagságú sárgarépái biztos igaziak(!). (Ez csak egy termék példaként.)

Vagy vásárolj falun, házaknál!
A kerítéskereskedelem lehetne az egyik eszköz, hogy kikerüljünk a "nagyok" hálójából!

Vegyél a termelőtől!
Vásárolj a gyártótól!

Ne feledd: Mindig Te főződ a legfinomabb ételt, mert a Te szereteted van benne!
A magyar embertől távol áll a tömegétkeztetés. Úgy gondolod időt és pénzt takarítasz meg? A főzésre fordítható időt, később a várótermek és "vegyszertárak" soraiban töltöd el. Érdeklődj utána, a nagy konyhákban milyen alapanyagokat használnak? Miből készül például a krumplipüré?

Az étel az É L E T ! Ez csak TÁP-lálék!

Tégy plussz egy terítéket és benne ételt az asztalra az égi vendég számára!
Az asztalod az oltárod!

A vendéged kínáld étellel, itallal! Étkezés előtt és után köszönd meg az ételt!

Kérek mindenkit, akihez eljut ez az e-mail, legyen szíves küldje tovább barátainak, ismerőseinek, munkatársainak, esetleg, ha létezik, még az ellenségének is!
www.omah.extra.hu

Nincsenek megjegyzések: