Veszélyben a pálosság

E bejegyzés címét kéretik komolyan venni - most éppen ott tartunk, hogy Pilisszántón él ÁRVA VINCE atya, aki az utolsó Boldog Özséb ősi rendje által beavatott Pálos.

Nemrég töltötte be 75. életévét és nagy nehézségek között él - szüksége van minden segítségre! Egész életét a Pálosság iránti szolgálata uralta és ezért a folyamatos üldöztetés várt rá (többszöri megölési kísérlet és verés).
Mindezek ellenére, közvetlen pápai jóváhagyással hosszú évtizedek óta Ő készíti elő Esztergomi Boldog Özséb szentté avatását. A Pálosság vitte tovább az ősi magyar Táltos hagyományokat, az ősi tudást (alapítva Boldog Özséb által 1250-ben)!

Egy középkori mondást ide kell illesztenem, hogy még érthetőbb legyen a Pálosság szerepe:
„Van Pálos rend, van Magyarország
nincs Pálos rend, nincs Magyarország.”

Fontos tudni, hogy II. János Pál pápa előtt komoly pápa várományos volt Vince atya, aki Rómában végzett - Ő lehetett volna az első magyar pápa. Beszélgetve vele megerősíthetem, hogy egy szent pápa lett volna. Sajnos a nagy döntés előtt megtörték a folyamatos nehézségek és elállt a püspöki kinevezéstől, ami a pápai címhez vezethette volna végül.

Ma a Magyar Pálosságot újabb komoly támadás éri a lengyel pálosok részéről - ne hagyjuk, már odáig merészkedtek, hogy Boldog Özsébet is ők szeretnék szentté avatni. Azt a Boldog Özsébet, aki a Pilisben alapította a Pálosságot és ott is élt a társaival. Próbálják magukat Boldog Özsébhez kötni, pedig semmi közük hozzá! Ne engedjük - álljunk ki Vince atya mellett, Ő egy nemzeti kincs! Védjük meg, segítsük a munkáját, hogy újra taníthasson és ismét legyenek Pálosok Magyarországon. Személyét komoly támadások érik mostanában, vélhetően a fentiek miatt - még az állásából is ki akarják tenni.

A Pálosok belső tisztaságát, tudását jól jelzi fehér csuhájuk is, mely eltér minden más felekezettől. A fehér szín a belső fényt, a tiszta égi tudást mutatja. A Pálosok az egyetlen MAGYAR alapítású rend.

Korábbi írásaimban már javasoltam mindenkinek egy pilisi utat, most azt teszem hozzá, hogy ne hagyja ki Pilisszántót, ahol a templom nemrég feltárt pince rendszerében pihen, kiállítva Boldog Özséb koporsójának ősi fedlapja - a CSODAKŐ.

A csodakövet még jóval Boldog Özséb előtti időkből kaptuk és náluk méltó helye is volt. Akkor került elő, amikor Vince atya a temető feltárásán, megtisztításán dolgozott. A dolgozók már vitték volna a szeméttelepre, Ő észre vette és megmentette a számunkra. A kő tulajdonsága, hogy beszél (gondolatátvitel révén) a kiválasztottakhoz, akik képesek fogni a rezgéseit. Egyedi, sehol máshol nem látható rajzolata, anyaga még tartogat majd meglepetéseket. A kő közvetlen közelében műszerekkel is igazolható többlet sugárzás van. A követ eddig tüskés keresztnek hívták, ezt most javítanám aszerint, amit a kő elmondott. A kő neve a SZERETET köve és a teremtés idejéből származik, ebből adódóan a rajta lévő fő motívum sem kereszt, hanem az életfa (lásd ARVISURA).
Ne felejtsük, hogy a szeretet volt a teremtés legfőbb alapelve, mely Istenanyából árad ki - ezt hívjuk ma a szeretet nyelvének! Az alsó fej motívum ezért éppen őt ábrázolja - tőle indul az életfa, melyen át fel lehet jutni egy felsőbb világba.

A kő felülnézete



BECSÜLJÜK MEG ÉRTÉKEINKET!
http://www.geocities.com/huntortenelem/arh0001.html
http://kitalaltkozepkor.hu/szl_palosok.html
Forrás: thoth

Nincsenek megjegyzések: