Elhunyt Árva Vince atya


A Magyarok Világszövetsége és a Fráter György Alapítvány megrendülten tudatja, hogy 2008. december 15-én, hajnali két órakor Budapesten, az Országos Baleseti Kórházban elhunyt Árva Vince atya pálos szerzetes.

"A kommunizmus évtizedeiben betiltott Pálos Rend életben tartásában meghatározó szerepet játszó Árva Vince atya idén fejezte be az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend alapítója, esztergomi Boldog Özséb szentté avatási dokumentációját, amely feladat elvégzésével 1985-ben bízta meg őt Magyarország akkori bíborosa, Lékai László.

Halála egy nappal a Pálos Rend teljes körű pápai jóváhagyásának 700. évfordulója után következett be. Ezen a napon, 2008. december 13-án a Magyarok Világszövetsége Pálos emléknapot szervezett, amelynek keretében Árva Vince atyának Boldog Özséb szent életéről kellett volna előadást tartania. Kényszerű távollétében, akaratának megfelelően, munkatársai átadták a Magyarok Világszövetségének az általa 23 éves munkával összeállított, Boldog Özséb szentté avatását szolgáló köteteket, szám szerint tizenhetet.

Árva Vince atya közel egy hónappal ezelőtt, Csíksomlyón tartózkodva a fürdőszobában megcsúszott és elesett, nyakcsigolyatörést szenvedve. Bár három héttel ezelőtt sikeres, akkor életmentőnek tűnő műtétet hajtottak végre rajta Marosvásárhelyen, tüdejének működése nem indult újra, és ezért mesterséges lélegeztetésre szorult. Pár nappal korábban átszállították Budapestre, de állapota fokozatosan romlott, visszafordíthatatlanná vált.

Árva Vince atyát sokan gyászolják a világ magyar közösségeiben.
A Magyarok Világszövetsége és a Fráter György Alapítvány saját halottjának tekinti Árva Vince atyát.
Temetéséről később intézkednek."


Ezen szomorú, megrendítő sorokat a Magyarok Világszövetsége által kiadott közleményében olvashatjuk. Árva Vince atya éppen azokban az órákban hagyta el a földi létet, mikor portálunkra kikerült egy a pálosokról szóló írásunk, melyben még reményünket fejeztük ki, hogy talán valamilyen csoda segítségével felépül sérüléseiből a pálos szerzetes.
Ahogy a közleményben olvashatjuk, a Magyarok Világszövetsége, és a Fráter György Alapítvány saját halottjának tekinti Árva Vince atyát. Mi, a Szent Korona Rádió sem tehetünk másképp. Mélységes tisztelettel és fájdalommal búcsúzunk a szerzetestől.
Múltbéli névválasztásunk következtében, miután a Szent Koronát választottuk szimbólumunknak, s a hozzá kapcsolódó tanokat alapelveinknek, különösen fontosnak tartjuk a pálos rend munkáját. Ne feledjük, hogy korábban Magyarország helyzetét a renddel, valamint a Magyar Szent Koronával állították párhuzamba.
Rádiónk éppen ezért a jövőben cikksorozatot indít a pálos rendről, Boldog Özsébről, s figyelemmel kíséri majd a szerzetesrend munkáját, életét, hogy minél több emberrel megismertethessük ezt a méltatlanul elfeledett, hazánk sorsával kísértetiesen összefonódó közösséget.

Hisszük, Árva Vince atya a többi, már a világi létből eltávozott pálos szerzetessel együtt vigyáz ránk, s segíti Magyarország föltámadását! Isten nyugosztalja!

„Ha tudni akarod az ország sorsos állapotját, tekints Remete szent Pál rendjére. Ha számukat fogyni látod, tudd meg, hogy az országnak is rosszul áll a szénája, de ha őket növekedni látod, tudnod kell, hogy az ország is felemelkedőben van." - Pázmány Péter.(MVSZ Sajtóközlemény; Szent Korona Rádió)

1 megjegyzés:

Unknown írta...

AZ ARANY ISTENI TÓREMI ŐSI EGY ISTEN ÜZENETE A MAGYARSÁGHOZ!
-
-
„MINDENKIT SZERETETTEL VÁROK A MAGYARSÁG SZERETETT EGYSÉGÉNEK NAPJÁRA ÉS KEZDŐ ESEMÉNYÉRE – 2009. JANUÁR 21-ÉN (SZERDÁN) A PARLEMENTHEZ - 11 ÓRÁRA!
MINDENKIVEL TUDATOM – HOGY A MAGYARSÁGRA SZABOTT KÉTEZER ÉVES TURÁNI ÁTKOMAT IDŐ ELŐTT LEVETTEM E NEMZETRŐL – UGYAN EZEN A HELYEN – 2008 AUGUSZTUS 20-ÁN!
ITT A FELEMELKEDÉS ÉS AZ ÖSSZEFOGÁS IDEJE – MERT ISMÉT VILÁGMÉRETŰ TENNIVALÓKAT SZABOK E RÉGI - KEDVES NEMZETEMRE!
ŐSI EGY ISTEN ÓHAJOM – HOGY A HOZZÁM MÉG HŰ LELKEK ALKOSSANAK EGY FEHÉR SZERETETT KÖRT A PARLAMENT KÖRÜL ÉS TEGYENEK ŐSI SZERTARTÁST – MELY MEGINDÍTJA E NÉPET ÉS AZ Ő NAGYBECSŰ KORONÁJÁT A RÉGI – ÉGI MAGASSÁGOKBA!
ERŐSÍTSÉTEK FEL DRÁGA GYERMEKEIM - A PUSZTA SZERETETTETEKKEL AZ ŐSI SPIRITUÁLIS ENERGIÁKAT ÉS SEGÍTŐKET!
VINCZE ATYÁVAL LÁTSZÓLAG MEGSZÜNT AZ ŐSI PÁLOS VONAL – DE TI FOGTOK MOST EGY ÚJAT KEZDENI – EZÉRT LEGYEN EZ A KÖR ÉS MINDANNYIÓTOK RUHÁJA TISZTA FEHÉR!
ALKOSSÁTOK MEG A FEHÉR SZERETETT KÖRT – AZ ÚJ PÁLOSSÁG KÖRÉT!
EZ AZ ŐSI EGY ISTENI ÓHAJOM "
-
-
SZERETETTEL: TELEKNÉ - ERZSÉBET
www.gyogyitofeny.hu