Széles Gábor: A Magyarok Szövetsége letiltva...! (+videó)

Egy ötéves kislánytól ijedt meg az Echo Tv. Napjainkban egyre inkább tapasztalhatjuk, hogy a média nem saját feladatát látja el, hanem egyszerű "bedolgozójává" válik a politikai hatalmi rendszereknek.

A médiához sok pénz kell. Az anyagi javak korlátlan urai pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy saját elképzelésük szerint formálják a közvéleményt. Elképzelhetetlen a számukra, hogy önálló gondolatisággal rendelkező médiafelületek alakuljanak ki. A fogyasztói piac, a szabad verseny, a kereslet, a kínálat korábbi törvényszerűségei ma már csak a történelem lapjain szerepelnek.

A magyarul gondolkodó ember lassan rájött arra, hogy elfelejtheti korábbi közszolgálati televízióját. Az ottani munkatársak átvándoroltak a Duna Televízióba. Később ez a nemzet televíziójának nevezett adó is elveszett, és az igazságot kereső, szókimondó munkatársak, a "szilaj csikók" a Hír TV-nél gyűltek össze. A tulajdonosváltások után pedig már csak Széles Gábor kegyei maradtak.

A miniszteri álmokat dédelgető milliárdos korábban televíziójával a radikális gondolatoknak adott helyet. Közben a színfalak mögött megtörtént a megegyezés. Változott a széljárás. Széles Gábor futna a Fidesz-vonat után, de úgy tűnik, nem akarják felvenni. Vannak gazdagabb támogatók, s ők nem szívesen látnák a magányos farkast játszó milliárdost a liberális alapon induló polgári tábor vezetői között.

Az Echo TV azzal a jól látható célzattal működik, hogy a Fidesz-KDNP-nek bebizonyítsa, képes a radikalizmusra hajlamos választókat a nagy "népnemzeti" táborba vinni. "Egy a zászló, egy a tábor..."

A "nagy magyar narancs" úgy tűnik, nem sajnálja a pénzt a nemzeti oldalon létrejövő társadalmi csoportok felszámolására. Ennek egyik eleme az elhallgatás. Ezt tapasztalhattuk mind a nemzeti radikális Jobbik médiaszerepléseinek elmaradásában, vagy az egyesek szerint túl középutas Magyarok Szövetsége Mozgalom nyári nagy rendezvénye kapcsán is.

Információink szerint az Echo Tv vezetése augusztus közepén döntött arról, hogy sem a Szövetség, sem pedig képviselői nem jelenhetnek meg a továbbiakban a "mélymagyar" képernyőn. Először a Magyarok Országos Gyűléséről érdeklődő nézők tapasztalhatták a telefonos műsorokban, hogy a műsorvezetők kényszeredetten magyarázkodnak vagy szégyenkeznek. A kitartóbbak később hiába várták Kondor Katalin Vukics Ferencről készített műsorát, azt a médiatulajdonos a szerkesztők háta mögött letiltatta. Most pedig odáig fajult a helyzet, hogy a Szövetség reklámfilmjét pénzért sem hajlandó a televízió műsorra tűzni.

Az Echo Tv, a Vital Tv és a Magyar Hírlap hirdetési felületeinek értékesítője, a Rising Star Kft. értékesítési vezetője nem kívánt magyarázattal szolgálni arról, milyen okok miatt utasítják vissza annak a reklámfilmnek a sugárzását, amely a köztársasági elnök megbízottjának október 25-én átadandó alaptörvény-javaslattal áll kapcsolatban.

Aki eddig reménykedett abban, hogy lesz hazánkban kiegyensúlyozott médiafelület, az most gondolkodhat azon, hogy a "szilaj csikók" vajon hova lesznek kénytelenek "vágtatni" az Echo TV hamarosan bekövetkező arculatváltása után...

SzLenke
Magyarok Szövetsége

Magyarok Szövetsége reklámfilm

Nincsenek megjegyzések: