Felhívás

Ebben az évben a Budai vár rossz állapota miatt az Élő keresztút helyett, annak folytatásaként Keresztutat járunk az Andrássy úton.

Az időpont: március 27-e szombat délután.
Találkozó az Oktogonnál 14.45-kor. Kezdés 15 órakor.

Idén is megrendezésre kerül húsvét előtt az Élő Keresztút. Immár tizenharmadik alkalommal zarándokolunk fel Krisztussal a Golgotára és az állomások között elmélkedve, imádkozva emlékezünk meg Jézus szenvedéstörténetéről, amely a feltámadáshoz vezet.

Budapestnek újra szüksége van a tanúságtételekre. A főváros lakói rendszeresen találkoznak felvonulásokkal, nagyobb utcai rendezvényekkel. A mi feladatunk, hogy Krisztust és a megváltás örömhírét másoknak is megmutassuk. Ha személyes részvételével minél több katolikus tanúságot tesz így is hitéről, a közös imádság és elmélkedés sok ember számára mutathat egy „új" utat a saját keresztjének hordozásában.
A Városmisszió gondolatát továbbvíve - mint Krisztus a keresztet - szeretettel hívunk és várunk mindenkit, - gyermeket, felnőttet, időst és fiatalt, papot, szerzetest, laikust egyaránt -, hogy a világ felé is megmutassuk és kifejezzük hitünket, kereszténységünket.
A nagyböjt végéhez közeledve, próbáljunk meg minél jobban ráhangolódni hitünk legszentebb eseményére, amelyben a megváltást ünnepeljük. 2010-ben – a Budai Vár rossz állapota miatt – nincs lehetőség, hogy a hagyományokhoz hasonlóan ott tartsuk meg a passiójátékot, így az Andrássy úton fogjuk végigimádkozni a keresztút tizennégy állomását.

Ebben az évben is elmélkedjünk arról a keresztút járása közben, melyik szereplőt játszom nap mint nap. Az ácsorgó, a bámészkodó tömeget? Aki ha kell Barabást kiált? Cirenei Simont, aki segít vinni a keresztet? Veronikát, aki kendőjével enyhíti a fájdalmat? Egy római katonát, aki kedvét leli a kegyetlenségben? Egy embert, aki a történtekről mit sem tud, mert a saját ügyei után rohangál?

Ne legyen kérdés az: Magyarország keresztény ország-e? Tegyünk mi is bátran tanúságot Kereszténységünkről!

Szeretettel meghívjuk 2010. március 27-én szombaton, délután 3 órától a Regnum Christi apostoli mozgalom által rendezett Keresztútra, amely az Andrássy úton lesz. Találkozó az Oktogonnál háromnegyed háromtól. A keresztutat követően szabadtéri szentmisét mutatunk be a Hősök terén.

További információ:
Missio Christi Alapítvány
Tel: 1/877-4801 - munkaidőben
Mobil: 0620/208-5559
info@missiochristi.hu

Nincsenek megjegyzések: