Kurultaj 2008



2008 augusztus 8-tól 10-ig kerül megrendezésre a kazakisztáni madjar törzs és a magyarországi magyarság második találkozója (nagygyűlése).

Kunszentmiklós határában, az avar kori feltételezett kagáni sírtól nem messze felállított táborban találkoznak egymással a résztvevők.
A mintegy 100 jurtából, történelmi sátorból felépített táborban 500 barantás, 700 egyéb gyalogos hagyományőrző és 150 lovas, lovasíjász jelenik meg.
A több mint ezer közreműködővel megvalósuló 3 napos látványos műsort szombat délután valóságos országgyűlés követi, ahol a kazakisztáni madjarok /torgaji magyarok/ vezetői, valamint a magyarság vezetői a két testvérnép és a magyarság közös sorsának további kérdéseiről tárgyalnak a mintegy 1000 fős -magyar hagyományok szerint élő - közreműködő és a várhatóan mintegy 5-10 000 néző előtt.

Várjuk azon magyarságkutatással, hagyományőrző tevékenységgel foglalkozó csoportok jelentkezését, akik képesek az össz-magyarság és a Kurultaj méltóságához illő fegyelmezettséggel és lelkiséggel részt venni a rendezvényen.

A Falcon Film egy két és fél órás egész estét betöltő dokumentumfilmet készít a testvéri találkozásról. A rendezvényen forgat majd a Csillagösvényen című filmsorozat 3. részét előkészítő forgatócsoport, jelen lesz az Echo TV, a Zenit TV, a Duna TV, a Hír TV forgatócsoportja, a Pannónia TV, a Lánchíd Rádió, a Calypso 93,6 és a Civil Rádió is.
http://www.kurultaj.hu/node/16

Nincsenek megjegyzések: