Magyar Vásár minden településen

A Magyarok Szövetsége egyik legfontosabb célkitűzése, hogy megszervezze a magyar termények és termékek állandó vásárát országszerte minden településen, a nagyobb városokban pedig minden kerületben…
Egy egészséges nemzethez, egészséges ételek, táplálékok kellenek, melyeket a kiváló minőségű magyar termőtalajon termesztenek, jó magyar emberek.
Azzá leszel, amit eszel, hangzik a mondás. Szeretnénk előidézni és megszervezni, hogy az országban mindenki, egészséges és teljes értékű alapanyagokból készült ételeket fogyasszon. A magyar föld, a magyar földművelés teljesen alkalmas arra, hogy mindezt megtermelje.
Mi a helyzet ma?
A globalizáció hatásaként, olyan ételeket fogyasztunk, ami messze földön termett, sokuk nem is Európában, és több benne a mesterséges anyag, mint a természetes. Ezek miatt tudatunk, munkánk, értelmi képességeink, és fizikai teljesítőképességünk csökken, a betegségekkel szembeni ellenállásunk gyengül, életkorunk megrövidül. Az ország a megszűnés útján halad.
Nem tudunk mi ennél többet tenni?Nem érdemel ez az ország mást?
Élesszük fel a magyar termelő gazdaságot! A Magyarok Szövetsége kezdeményezi, hogy legyen minden településen vásár, ahol a helyi háztáji termelők, őstermelők, kistermelők, háztáji feldolgozók adhatják el terményeiket és termékeiket.
Várjuk azon termelők jelentkezését, akiknek van mit értékesíteni! Nincs annál finomabb étek, amiről tudjuk, hogy a gazda szeme hizlalta!
Az országban vannak helyi jellegű kezdeményezések. Van olyan település, ahol aki amit termel, kiteheti a háza elé az út mellé, és bárki vásárolhat belőle.Vannak megoldások nem is egy, és semmi másra nincs szükség, csak a helyi összefogás és együttműködés megszervezésére.
Várjuk azok jelentkezését akik szeretnének ebben a feladatban szerepet vállalni:- szervezők,- szállítók- helyiséggel rendelkezők- termelők- feldolgozók
Szerencsés a település ahol a polgármester átérzi az emberek problémait és megtesz mindent, megmozgat mindent annak érdekében, hogy az emberek még ezekben a nehéz időkben is tudjanak boldogulni.Vannak viszont olyan települések, ahol nincsenek kiaknázva azok a lehetőségek, amelyek a helyi gazdasági termelést biztosítani tudnák, és ezzel együtt a lakosság egészséges, helyben termett élelemmel való ellátását is.
Várjuk azon önkormányzatok, polgármesterek, jegyzők, képviselők jelentkezését, akik részt kívánnak venni ebben a feladatban, és meg akarják teremteni a lehetőséget a település boldogulására, helyben, saját erőből, saját munkával, saját sikerrel.
Van e rendes vetőmag, amiből olyan növény nő, melynek termése vetőmagként használható, újra és újra? Hangzik fel a kérdés.Bizony ez fogós kérdés, és sokan nem ismerik a választ!Várjuk azok jelentkezését, akik ebben tudnak segítséget adni! Térjünk vissza a magyar őshonos fajtákhoz, mondjunk nemet a génmanipulált, az életnek nemet mondó magokra.
Élesszük fel a jól bevált szokásokat, éljük a magyar hagyományt. Fogjunk össze, legyen egy közös célunk, adjunk lehetőséget magunknak és a jövő generációnak egy egészséges élelmiszertermeléssel és elérhetőségével.
Várjuk a tettre vágyó gazdák és kereskedők jelentkezését a www.magyarokszovetsege.hu honlapon.

forrás: http://www.karpathaza.net/node/147

Nincsenek megjegyzések: