Választási segédlet a második fordulóra

Körvonalazódik az LMP igazi arca

- Az LMP alapítója, listavezetője, Schiffer András (1971). 1989-ben egyik tagja volt a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának. 1996-ban lett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, valamint 2004 és 2008 között ügyvivője volt. Édesapja Schiffer Péter szociológus, bankszakember, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Hivatalának volt főigazgató-helyettese. Nagybátyja Schiffer János 1994-2006 közötti MSZP-s főpolgármester-helyettes. Dédapja Szakasits Árpád újságíró, politikus, köztársasági elnök, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnöke.

- Szabó Tímea (Budapest, 1976) magyar politikus, a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt közös listájának vezetője. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd később a Harvard Egyetem jogi karán tanult. 2004 elején csatlakozott a Magyar Helsinki Bizottsághoz, ahol közel négy évig koordinálta a Menekült Programot. A Magyar Helsinki Bizottság adta ki minden évben a hazai menekültek sanyarú heylzetéről és a Magyarországon évről-évre fokozódó idegenellenességről, rasszizmusról és antiszemitizmusról készült jelentéseit, amin a nemzetközi sajtó aztán csámcsoghatott...

- Az EP lista harmadik helyén levő Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke, a mindannyiunk számára szép emlékeket idéző Tarka magyar felvonulás és számos más erőszak- és megkülönböztetés-ellenes megmozdulás főszervezője, és az Amnesty International munkatársa...

- a lista 5. helyén Rauschenberger Péter van, (Schiffer Andrással együtt) a Védegylet munkatársa, 1994-től 10 éven át az egykori nagykanizsai szdsz tagja.

- Szintén az LMP EP listáján szereplő Lovasi Andrást, Schiffer András barátját, a Kispál és a borz együttes frontemberét idén március 15-én Kossuth-díjjal tüntette ki a kormány.

- Richard Field amerikai üzletember, ingatlanvállalkozó (Park city project) volt az egyik (nyilvánosságra hozott) főtámogatója az LMP kampányának.

- Az LMP kampányarcai között ismert ex-SZDSZ-esek is feltűntek: Spitzer Gyöngyi Soma, Para-Kovács Imre, vagy Hajós András. Az ő nevük is fémjelezte annakidején a "Budapestnek Demszky kell" kampányt pl. ...

- Az LMP kampányfőnöke, Karácsony Gergely korábban a szabad demokrata Horn Gábor kampánystábjában dolgozott.

- Etikai vizsgálatot indított az SZDSZ Kóka János ellen, mert a párt közleménye szerint a frakcióvezető az ajánlószelvények gyűjtésével és a párt rendezvényeinek támogatásával segítette a Lehet Más a Politika (LMP) kampányát. Az SZDSZ frakciójának munkatársai, "Balogh Erika és Kátai Gábor voltak az összekötők az LMP és Kóka között".

Kik állnak az LMP mögött? Honnan jöttek és mit akarnak?

Jött hirtelen, minden előzmény nélkül a semmiből egy kis párt, amelyről nagyon keveset lehet tudni. Vidéken jóformán láthatatlan, sokak számára ismeretlen formáció ez, meglehetősen kevés támogatóval - bizonyos médiumokban ennek ellenére a csapból is ők folynak...

Egyes témákat kínosan kerül az LMP, a választókhoz pedig csak néhány főbb üzenet jut el: átlátható pártkassza, környezetvédelem és az eddigi pártokkal szembeni elégedetlenség. Amely így első hallásra szimpatikus lehet... De kik állnak mögötte, mit képviselnek?

Fideszesek megölése, drogliberalizáció és romavédelem - ezt pártolja az LMP listavezetője

Az LMP listavezetője Schiffer András, aki 2004-2008 között a Társaság a Szabadságjogokért ügyvivője volt. A liberális TASZ-t vélhetően sokan ismerik, de aki nem, annak bemutatnánk röviden. Az itt olvasható cikkből kiderül, hogy 2006-ban a Magyar Nemzet munkatársa, Lovas István pert nyert a TASZ (és Schiffer) ellen, amiért azok honlapjukon Sickratman rapszövegét reklámozták, amiben a Tilos Rádióhoz köthető rapper fideszes politikusok kiirtására buzdított.

"Orbán Viktort élve megnyúzni, Lovas Istvánt kibelezni, kiherélni, Kövér Lászlót lámpavasra kötni, Csurka Istvánt jégcsákánnyal ütni, Bencsik Andrást késhegyre szúrni, az összes Magyar Nemzetest fejbe rúgni" - ez szerepelt a szövegben. Schiffer ezügyben védte a TASZ-t a bíróság előtt Lovassal szemben. Igen, egy liberális jogvédő szerint belefér a gyilkosságra való buzdítás, és még védi is ezt a bíróság előtt.

A TASZ számtalanszor felemelte hangját a marihuána legalizálása mellett, blogjukban legutóbb pl. rezzenéstelen arccal vontak párhuzamot a hungarikumnak számító finom magyar pálinkák és a fű között, mondván ha Orbán legalizálná az otthoni pálinkafőzést, akkor ennyi erővel már a füvet is lehetne - a drogosok szerint ugyanis gombát vagy füvet fogyasztani egyenlő a pálinkázással... Az LMP, mint párt ezeket a kérdéseket kínosan kerüli és hallgat róluk, de ne gondoljuk, hogy másképp gondolkoznak ezekről: Schiffer nem azért hagyta ott a TASZ-t, mert jó útra tért, hanem mert a két tisztség összeférhetetlen volt.

A keresztényeket kiirtani akaró Tilos Rádiót reklámozza az LMP honlapja és viszont

A Tilos Rádió SZDSZ-es koszfészek, ahol rendre gyalázták a nemzeti és keresztény értékeket. "Keresztényellenes, vallási háborúzás szítására irányuló mocskolódás a Tilos Rádióban karácsony előtt" - írja a Magyar Nemzet bevezetőjében. A legbotrányosabb kijelentést azonban a HVG munkatársa, Barangó Zoltán tette a rádióban 2003 szentestéjén (!): "Kiirtanám az összes keresztényt!" Ez tehát röviden a rádió lényege.

Az LMP honlapján a Tilos Rádió hallgatását reklámozzák, a Tilos Rádió honlapján ott látható az LMP logója, tehát a barátság kölcsönös a keresztényeket kiirtani akaró adóval...

A szintén szélsőliberális, egykori SZDSZ-es (egykori, mert mára már az SZDSZ megszűnt létezni) Tilos Rádiós Bakáts Tibor "Settenkedő" pedig az LMP egyik kampányanyagában tűnik fel, mint reklámarc.

SZDSZ-alapítókból és antifasisztákból LMP-jelölt és támogató

SZDSZ-ből LMP-be. Érsek-Obádovics Nándor. Ő az, aki a Gárda ellen tüntet vagy épp antifasiszta aláírásgyűjtéseket szervez. Ma az LMP országos listájának 62. helyén található. Jól látható tehát, hogy hol kötnek ki a hasonló fazonok.

2008-ban az időközi ferencvárosi választásokon az LMP a Humanista Párttal együtt indult (és az EP-választásokon is, de mára gyakorlatilag ez a kettő eggyé vált), Érsek-Obádovics akkor a Humanista Pártnak gyűjtött kopogtatócédulát, a jelöltjük Várady Tibor volt (aki nem mellesleg a Tarka Magyar nevű felvonulás egyik szervezője volt - tudhatjuk meg a magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű (!), azaz az LMBT szervezetének honlapján). Várady honlapján olvashatjuk a következőt: "A következő lakossági összejövetel december 20-án, szombaton 17 órakor kezdődik, melynek érdekessége, hogy jelen lesz a jelölt két ismert támogatója, Tamás Gáspár Miklós filozófus és Schiffer András ügyvéd is."

SZDSZ-alapító, hivatásos nácizgató

LMP-HP támogató lett belőleIgen, jól olvassák, az SZDSZ egyik alapítója, a marxista-liberális, összes magyart lenácizó, anno a Moszkva téren az épp a napokban börtönre ítélt Ártatlan Józsika mellett tüntető hírhedt SZDSZ-es Tamás Gáspár Miklós "filozófus" az egyik fő támogató. És persze Schiffer jóbarátja. Persze az LMP tudja, hogy az SZDSZ megsemmisülésének egyik fő oka az, hogy az embereknek elegük van a devianciát jelentő, pusztító, hazánkat tönkretevő liberalizmusból, ezért TGM-éket most már háttérbe szorítják. A liberalizmusról pedig nem beszélnek, ki sem mondják, inkább zöld szósszal öntik nyakon magukat, hátha úgy több embert tudnak megtéveszteni. Az SZDSZ nem vész el, csak átalakul. De vannak MSZP-s szálak is, Kazincbarcika LMP-s jelöltje, Király Bálint például MSZP-s, majd "független" polgármester volt.

*

Kilépett a pályázati pénzeket lopó jelölt az LMP-ből
2010.04.13
.

Lemondana Faith voksairól a párt

"Fegyelmi vizsgálatot folytatott egyik budapesti jelöltje, Faith Balázs ellen az LMP. A párt közleménye szerint néhány napja egy hírportálon megjelentek szerint Faith annak ellenére nyert pénzt egy roma származású egyetemisták számára kiírt pályázaton, hogy nem is roma" - írja az MTI.

A vizsgálat megállapításai szerint "az igénybe vett állami támogatás vélhetően nem felelt meg a pályázat céljainak". Fegyelmi eljárást indítottak Faith ellen, aki viszont április 11-én 24 órai hatállyal kilépett a pártból. Az LMP "morális értelemben nem tekinti saját jelöltjének Faith Balázst", ezért kéri az Országos Választási Bizottságot, hogy ne vegyék figyelembe töredékszavazatként a rá adott szavazatokat. Faith a fővárosi 28-as választókerületben 3731 szavazatot szerzett.

*

Botrány az LMP-ben: ezt már nem lehet visszacsinálni
2010.04.13.

Az LMP hiába kérte az Országos Választási Bizottságot (OVB) arra, hogy a roma támogatásokat jogosulatlanul felvevő jelöltjük szavazatait ne vegyék figyelembe, Tóth Zoltán választási szakértő szerint erre nincs lehetőség. A párt a STOPtól értesült erről, és mint mondják, ha ez valóban kivitelezhetetlen, akkor tudomásul veszik, de ettől függetlenül sem tekintik saját jelöltjüknek a férfit.

Faith Balázs LMP-s jelölt a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatójaként roma fiatalok számára kiírt pályázatokon nyert költségtérítésére támogatást, összesen közel félmillió forintot. A jelölt nem roma származású, vagyis a pénzt jogosulatlanul vette fel.

Faith a választások után kilépett a pártból, ellene fegyelmi eljárás indult. Emellett az LMP arra kérte az OVB-t, hogy ne vegyék figyelembe töredékszavazatként a rá adott szavazatokat. Faith összesen 3731 szavazatot szerzett.

Szigeti Péter, az OVB elnöke a STOPnak azt mondta, nincs arra ideje, hogy telefonon minősítse az LMP kérését, ha az hivatalosan megérkezik hozzájuk, akkor foglalkozik majd vele. "Ha ő minket kért, azt meg fogjuk kapni, az ülésen megtárgyaljuk, ez a normál módja" - szögezte le.

Kérdésünkre, hogy akkor ezek szerint még nem kérte meg őket hivatalosan az LMP, az elnök azt válaszolta: ő nem ezt mondta. "Nem vagyok egy iroda, aki a beadványokat felveszem. Délután megyek az ülésre, a beérkezett dolgokkal foglalkozunk, és az fontos, de az, hogy én előzetesen, kerülő úton nyilatkozzak erről, ez nem megy" - mondta el.

Tóth Zoltán választási szakértő ugyanakkor arról tájékoztatta lapunkat: hiába kérte a töredékszavazatok "megsemmisítését" az LMP, ezt nem lehet teljesíteni. "Az első forduló érvényes választási forduló volt. Mivel ezen már túl vagyunk, ezek a leadott szavazatok töredékszavazatoknak számítanak, és ezeket nem lehet törölni - akkor sem, ha a jelölt kilépett vagy lemondott. Ezt volt az MDF-ügy lényege is. Attól, hogy megszűnik egy jelölt képviselői státusza, még a listán figyelembe kell venni, és a töredékszavazatok töredékszavazatnak számítanak" - tájékoztatott a szakértő.

Az LMP a STOPtól értesült arról, hogy kérésük nagy valószínűséggel nem fog teljesülni. "Nem voltunk tisztában ezzel, különben nem kértük volna erre az OVB-t. Ha ez kivitelezhetetlen, akkor tudomásul vesszük, de ezzel is szerettük volna jelezni, hogy nem tekintjük saját jelöltünknek Faith Balázst" - szögezte le Karácsony Gergely szóvivő.

A párt egyébként OVB-s delegáltjával ma este fog egyeztetni a kérdésről. "Arra akartuk kérni, hogy képviselje ezt az álláspontot. Nem volt erre még precedens, és az OVB hivatott arra, hogy eldöntse, technikailag kivitelezhető-e. Ha ezt mondják, hogy nem, akkor nyilván helyesen döntenek, bár az elmúlt időszakban az OVB nem állt a helyzet magaslatán" - vélekedett a szóvivő.

*

Milliókért vett ajánlószelvényeket a dombóvári LMP-s jelölt
2010.04.13.


Példátlan választási csalás híréről értesült Tolna megyéből a belpol.hu. A megyei területi választási bizottság elnökét, Dr. Fusz Györgyöt ugyanis egy levélben értesítették, hogy a bizottságból többen is tudhattak arról, hogy a megye 4. dombóvári választókerületének LMP-s jelöltje kétmillió háromszázezer forintért vette az ajánlószelvényeket. Szám szerint ezret. A levél természetesen az eladót is megjelöli...

Körülbelül a csodával volt határos az, ahogyan a semmiből, hirtelen a választásokra összerakott párt olyan sok ajánlószelvényt tudott összeszedni, mint amennyit leadtak a választókerületekben. A párt elnöke, akkor úgy fogalmazott, hogy ők minden céduláért keményen megdolgoztak.

Ennek ellentmondani látszik és magyarázza is a nagyszámú ajánlószelvényt, az a levél, amelyben M. J. - a levélben teljes név és cím is szerepel-, arra hívta fel Dr.Fusz György figyelmét, hogy a Tolna Megyei Területi Választási Bizottság tagjai tudtak, tudhattak arról, hogy Máté Mihály a Lehet Más a Politika dombóvári képviselőjelöltje nem törvényes úton jutott hozzá a kopogtató cédulákhoz.. A cédulák ugyanis a közelben lakó roma állampolgároktól származnak nagyobbrészt, amit Máté- a levél tanúsága szerint-, F. János döbrőközi lakostól az Országos Cigány Önkormányzat helyi szervezetének a vezetőjétől vásárolt kétmillió háromszázezer forintért.

A levél szerint szintén OCÖ-s aktivista úgy tudja, korábban jelezték már ezt a bizottság tagjainak, akik, ennek ellenére, mindenféle vizsgálat nélkül fogadták el a nagyszámú, a bejelentés szerint hamis, törvénytelen úton megszerzett ajánlószelvényeket.

M.J. levele végén még hozzáteszi, hogy ez az eljárás sérti a becsületes cigányemberek méltóságát.

Az ügyben Dr.Fusz Györgyöt a belpol.hu még nem érte el. Ám véleményére és a vizsgálat eredményére, természetesen kíváncsiak vagyunk.

MTI/Stop/Kuruc.info/Polgári Hírszemle/belpol.hu

Nincsenek megjegyzések: