Körvonalazódik az LMP igazi arca


Az LMP alapítója, listavezetője, Schiffer András (1971).
1989-ben egyik tagja volt a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának. 1996-ban lett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, valamint 2004 és 2008 között ügyvivője volt. Édesapja Schiffer Péter szociológus, bankszakember, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Hivatalának volt főigazgató-helyettese. Nagybátyja Schiffer János 1994-2006 közötti MSZP-s főpolgármester-helyettes. Dédapja Szakasits Árpád újságíró, politikus, köztársasági elnök, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnöke.

Szabó Tímea (Budapest, 1976) magyar politikus, a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt közös listájának vezetője. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd később a Harvard Egyetem jogi karán tanult. 2004 elején csatlakozott a Magyar Helsinki Bizottsághoz, ahol közel négy évig koordinálta a Menekült Programot. A Magyar Helsinki Bizottság adta ki minden évben jelentéseit a Magyarországon évről-évre fokozódó idegenellenességről, rasszizmusról és antiszemitizmusról készült jelentéseit, amin a nemzetközi sajtó aztán csámcsogott...

Az EP lista harmadik helyén levő Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke, a mindannyiunk számára szép emlékeket idéző Tarka magyar felvonulás- és számos más erőszak- és megkülönböztetés-ellenes megmozdulás főszervezője, és az Amnesty International munkatársa...

A lista 5. helyén Rauschenberger Péter van, (Schiffer Andrással együtt) a Védegylet munkatársa, 1994-től 10 éven át az egykori nagykanizsai SZDSZ tagja.

Az LMP EP listáján szereplő liberális Lovasi Andrást, Schiffer András barátját, a Kispál és a borz együttes frontemberét idén március 15-én Kossuth-díjjal tüntette ki a kormány.

Richard Field amerikai üzletember, ingatlanvállalkozó (Park city project) volt az egyik (nyilvánosságra hozott) főtámogatója az LMP kampányának.

Az LMP kampányarcai között ismert ex-SZDSZ-esek is feltűntek: Spitzer Gyöngyi Soma, Para-Kovács Imre, vagy Hajós András.
Az ő nevük is fémjelezte annakidején a "Budapestnek Demszky kell" kampányt.

Az LMP kampányfőnöke, Karácsony Gergely korábban a szabad demokrata Horn Gábor kampánystábjában dolgozott.
Etikai vizsgálatot indított az SZDSZ Kóka János ellen, mert a párt közleménye szerint a frakcióvezető az ajánlószelvények gyűjtésével és a párt rendezvényeinek támogatásával segítette a Lehet Más a Politika (LMP) kampányát.

Az SZDSZ frakciójának munkatársai, "Balogh Erika és Kátai Gábor voltak az összekötők az LMP és Kóka között".
Az LMP-hez legyen szabad még hozzátennem, hogy a 2008-as választási programját átböngészve azt találtam, hogy egyház és a nemzet szavak 0-szor fordultak elő benne, a közösség és a család szavak mindössze 6-szor illetve 4-szer, de nem mint a társadalom értékhordozó alapsejtjei, hanem mint költséghelyek, a személy pedig 2-szer, de csak mint a liberális demokrácia vívmányainak jogosultja.
A fenntarthatóságra és a környezettudatos életvitelre alapuló mondanivalója tehát a legsajátosabban emberi értékek tekintetében megalapozatlan és ebben az értelemben – sok hasonlóságot mutat a marxista világképpel, amely a maga korában ugyancsak sok szempontból ésszerű kritikáját adta (a már akkor is válságba került) kapitalizmusnak, de a megoldási javaslatából azt is kifelejtette, hogy az emberi társadalom nem kívülről, külső eszmék mentén reformálható meg, hanem az ember bensőjéből kiindulva, a benne rejlő értékekre alapozva.

Ezen értékek egyik alapja pedig éppen az Isten képére teremtett emberi személy és a személyek szeretetkapcsolatán alapuló közösségek (család, egyház, nemzet).Ennek fényében tehát törvényszerű az erkölcsi relativizmusuk, amely sajnálatosan majd az egyébként jobb sorsra érdemes társadalmi programjuk sírásója lesz.

Én pedig azt tenném még hozzá, hogy:
Az LMP programjában megtalálhatjuk az SZDSZ drogliberalizációs célkitűzését, a könnyű drogok fogyasztásához fűződő büntetőjogi szankció eltörlését.
Az iskolai oktatásnál az előítélet mentességre nevelés is érdemel annyi megjegyzést, hogy ez egy rendkívűl gazdag tartalmú szó.
A legutóbbi idők liberális politikusai legkevésbé a roma vagy más nemzeti kisebbségekkel szembeni előítéletek megszüntetését értették alatta, sokkal inkább a különböző szexuális irányultságokkal szembeni előítélet leküzdését, a nemi sztereotípiákkal szembeni harcot, stb.
Az iskolai oktatás további demokratizálása is fontos célkitűzése a programnak.
Természetesen a közéleti felelősségre, részvételre neveléssel semmi bajom.

Ennek a demokráciának a veszélyeire hívnám fel a figyelmet, amikor a szülők neveléshez való jogával szembe állítva jelennek meg a gyermekjogok az iskolában is, ahogy ezt az utóbbi években tapasztalhattuk is.

Ma már nem kell az USA-ba menni, hogy ennek a fajta nevelésnek a csődjét tanulmányozhassuk, elég ha szétnézünk itthon.
Az LMP célul tűzi ki, hogy megszüntesse a megélhetési politizálást, ennek eszközéül sok helyen - politikában, államigazgatásban - megszüntetné az újraválaszthatóságot, miközben a népi kezdeményezéseknek rendkívül tág teret adna.
Számomra érdekes ez a kettősség.

Feltételezzük az állampolgárokról, hogy képesek megmondani mi a jó nekik (akár megfellő információ hiányában is), de nem feltételezzük, hogy képesek kiszavazni a közéletből a rossz politikusokat, tehát ebben a tekintetben korlátozzuk az állampolgárok jogát, azaz megtiltjuk, hogy újraválasszanak egy általuk jónak tartott politikust.

Csak csendben jegyzem meg, hogy egy ilyen módosítás akár a társadalom életének teljes szétzilálását is eredményezheti.

Németh Emma

forrás: internet

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

1.rész:

1. Címlapon tévedett a Magyar Hírlap,
"...az az igazság, hogy Eleni Tsakopoulos-Kounalakis nagykövet asszony megfordult a Fidesz eredményváró központjában.

Tsakopoulos-Kounalakis elment a Fidesz-MPSZ központjába csakúgy, mint az LMP-hez és az MSZP-hez. A Jobbikhoz valóban nem látogatott el."

2. A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

1996-ban lett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, valamint 2004 és 2008 között ügyvivője volt. A jogvédő szervezetből 2008 nyarán lépett ki, a Lehet Más a Politika mozgalomban vállalt szerepe miatt.[1] Dolgozott a Habeas Corpus Munkacsoportnál, valamint a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum jogsegélyszolgálatánál is. Ügyvédként többek között Orbán Viktort is védte.[2]

Szabó Tímea 3. EZ (AZ IGAZSÁG EGY KÉPZETT EMBER SZÁJÁBÓL) MINDEN BIZONNYAL BŰNÖS DOLOG.

Névtelen írta...

2.rész:


Várady Tibor, a Humanista Párt
elnöke,RE:
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

A Tarka Magyar! egy tüntetés elnevezése, lényege h. hitet tegyenek az Alkotmány 70/A paragrafusa (1) bekezdése mellett és utasítsák el az erőszak és a kirekesztés minden formáját.A tüntetéshez kapcsolódó nyilatkozatot számos civilszervezet és politikus aláírta.A rendezvényt támogató nyilatkozatot minden parlamenti párt vezetője aláírta,...

Rauschenberger Péter van, RE: CSAK AZ KIMARADT HOGY A FIDESZ TAGJA IS VOLT EZ A CSÚNYA SZDSZ-ES...
eletrajz részlet:"...
1990-től részt veszek a közéletben. 1993-ig a Fidesz tagja voltam, tisztséget vállaltam megyei és országos vezető testületeiben. 1991-től 1994-ig a Katolikus Egyetemisták és Főiskolások Egyesületének tagja voltam. 1994-től 2003-ig tagja voltam az SZDSZ-nek. 2003-tól öt éven át tagja voltam az ORTT Panaszbizottságának. 2005-től az LMP megalapításáig a Védegylet Szervezőbizottságában dolgoztam. Az LMP egyik szervezője, alapítója vagyok."

RE: KIT ÉRDEKEL... HAT AZAZ 6 ÉVE VOLT, MOST MEG EDDIGI FÜGGETLEN MEG MINDENFÉLE SEHONNANI, EMBERKE CSATLAKOZOTT A FIDESZHEZ CSAK AZÉRT, H. MEGLOVAGOLHASSA A LEHETŐSÉGET,...

Lovasi Andrást, Schiffer András
barátját, a Kispál és a borz együttes frontemberét idén március 15-én Kossuth-díjjal tüntette ki a kormány.
RE: GRATULÁLOK NEKI!

Richard Field RE: NYILVÁNOS VOLT ÉS EZ ÍGY KORREKT IS, JOBB HELYEKEN ÉS PÉLDÁUL AZ USA-BAN NEM AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉN FOLYIK A KAMPÁNY HANEM CÉGEK PÉNZELIK A KAMPÁNYSTÁBOKAT...


Az LMP kampányarcai között ismert ex-SZDSZ-esek is feltűntek RE: AZOKAT KÉNE INKÁBB KÉRDEZNI AKIK MEGVÁLASZTOTTÁK DEMSZKYT, ILLETVE EGYIKÜK SEM VOLT PÁRTTAG VALAMINT MÁS NEVES- ISMERT SZEMÉLYEK IS KIÁLLTAK MÁS PÁRTOK MELLET IS, ILLETVE EGY DEMOKRÁCIÁBAN AZT HISZEM MINDENKI AZZAL SZIMPATIZÁL AKIVEL AKAR...

EZ AZ EGY INFO VAN ERRŐL A TÉMÁRÓL:
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Hajós világképét liberális demokrataként, önmagát kétgyermekes euromagyar apaként határozza meg.[3] Sokáig szellemileg közel állt az SZDSZ-hez. Televíziós és zenész karrierje előtt évekig a Főpolgármesteri Hivatal sajtó ügyosztályán dolgozott, egy időben ő írta Demszky Gábor beszédeit.[4]
2006. szeptember 22-én, meglepetésre, a HírTV-ben a 2006-os megmozdulások kapcsán lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt.

Névtelen írta...

3.rész:


Karácsony Gergely RE: ERRŐL SINCS KONKRÉT ADAT, http://www.karacsonygergely.hu/index.php

Etikai vizsgálatot indított az SZDSZ Kóka János ellenRE: EZEK EDDIG MINT FELTÉTELEZÉSEK, ÉS KORÁNT SEM BIZTOS, H. IGAZAK,

HA ÉRDEKEL A TÉMA EL LEHET OLVASNI A HVG-BAN:

"Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben a szabad demokraták azt írják, hogy a hírek szerint az SZDSZ frakciójának munkatársai, "Balogh Erika és Kátai Gábor voltak az összekötők az LMP és Kóka között". Kitérnek arra is, hogy Retkes Attila, az SZDSZ elnöke felkérte a párt jószolgálati és etikai bizottságát, hogy a választás első fordulója után indítson etikai vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a hírek igazak-e.

Schiffer András keddi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva hazugságnak nevezte azt a felvetést, hogy Kóka János "több egykori embere" és több volt szabad demokrata is szerepet kapott az LMP-ben. Arra a felvetésre, hogy az LMP kampányfőnöke korábban a szabad demokrata Horn Gábor kampánystábjában is dolgozott, azt felelte, hogy Karácsony Gergely korábban máshol szerzett kampánytapasztalatokat. Hámori Hanna, az LMP sajtófőnöke cáfolta, hogy Kóka segítette volna az LMP kampányát, maga az érintett pedig nem kívánt reagálni az ügyre."

Az LMP 228 pontból álló RE: EZ EGY HÜLYESÉG, VAGY NETÁN EZ A JÓ KORMÁNY MÉRCÉJE, ESETLEG A JÓ PROGRAMÉ, NETÁN, A TUDÁSÉ A SZAKÉRTELEMÉ....STB.???

Névtelen írta...

4.rész:

ARRÓL VAJON MIÉRT NINCS SZÓ H. A KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁG FIDESZES ELNÖKE VARGA MIHÁLY ÉS ŐK AZZAL KAMPÁNYOLTAK H GŐZÜK SINCS A KÖLTSÉGVETÉSRŐL MIÓTA AZ MSZP AZT "ELTITKOLTA", ARRÓL SEM ESETT SZÓ, HOGY S FIDESZ VAJON A HELYETT H VÉGEZTE VOLNA A MUNKÁJÁT EGYSZERŰEN EL SEM MENT S HA IGEN KIVONULGATOTT A PARLAMENTI ÜLÉSEKRŐL, DE KÖZBEN A FIZETÉSÜKET UGYAN ÚGY MEGKAPTÁK-FELVETTÉK, DE EZ MÉG MIND SEMMI LENNE HA VETTÉK VOLNA A "FÁRADTSÁGOT" ÉS ELMENNEK A PÁRTOK LISTAVEZETŐINEK POLITIKAI VITÁJÁRA DE ODA SEM TOLTÁK... http://hvg.hu/itthon/20100402_negy_part_kozos_level_orban_viktornak

H. A TITOKTÖRVÉNYRŐL NE IS BESZÉLJÜNK :

T/6147

Meglepődve tapasztaltuk, hogy bevezetése hirtelen milyen fontossá vált a parlamenti garnitúra számára, hiszen elnyerte a parlament kétharmados támogatását is! Az MSZP és a teljes jelen lévő Fidesz - KDPN frakció nagy egyetértésben szavazta meg a törvényjavaslatot a média teljes hallgatása közepette! A javaslat a korábbi, valamint a későbbi titkosítások teljes átláthatatlanságát, és a már elkövetett törvénysértések tisztára mosását segíti elő! (bárki számára visszakereshető a www.parlament.hu weboldalon!) Természetes, hogy minden normális emberben felmerül a kérdés: ezek után hogyan, és kit is akar a Fidesz elszámoltatni? Elgondolkodtató az a színjáték is, melyet a Fidesz művelt a parlamenti létszámcsökkentéssel kapcsolatban! Pedig tény, hogy még öt évig nem lesz kisebb parlamentünk! A Fidesz annak ellenére tartózkodott az ezzel kapcsolatos szavazás során, hogy Orbán Viktor pártelnök korábban azt nyilatkozta, hogy 200 fő alatti parlamentet szeretne!"

Üdv: ANDRAS

Névtelen írta...

http://lehetmas.hu/